Rätt förutsättningar för en trygg framtid 
Försäkringsmarknaden är komplex. Som lekman är det svårt att hitta rätt bland alla begrepp som florerar inom sparande- och pensionslösningar. Vi hjälper dig att navigera bland försäkringsmarknadens många alternativ.

Att spara i olika försäkringar innebär att dina aktier, fonder och andra värdepapper investeras via ett försäkringsbolag. Det är ett förmånligt sparalternativ för både företag och privatpersoner som vill spara långsiktigt och dessutom i en enkel skattemiljö. När du har dina innehav i en försäkring behöver du inte skatta på vinsten vid en eventuell försäljning, utan betalar endast en årlig schablonskatt. 

Vi tillhandahåller ett medvetet urval av försäkringar och kan hjälpa till om pensionen behöver förstärkas med ett sparande, eller om dina befintliga försäkringsinnehav behöver omstruktureras för att till exempel minska avgifterna och samla din förvaltning på ett och samma ställe. Till hjälp har vi en erfaren försäkringsspecialist som ger dig tydlig vägledning så att du kan bygga rätt förutsättningar för en trygg framtid. 

Våra försäkringsförmedlare är licensierade av InsureSec.


Företag

Egenföretagare har generellt ett sämre ekonomiskt skydd än anställda och därmed större eget ansvar för sin pension. Därför är det extra viktigt för dig som driver egen verksamhet att se över ditt pensionssparande. Utöver pensionssparande finns också förmånliga möjligheter till utdelning som företagare vilket ibland gör det traditionella pensionssparandet överflödigt. Här krävs en ordentlig analys för att beräkna vad som är mest förmånligt för din unika situation. Dina anställda gynnas också av en bra pensionslösning. Det är en fin förmån som ökar ditt bolags attraktionskraft på arbetsmarknaden. Som företagskund hos oss kan du få hjälp med en smart pensionsstrategi för både dig och dina anställda. Det lönar sig.

 

Privat
Vill du att din pension ska vara större än 50-75 % av din lön?  Pensionen består vanligtvis av den allmänna pensionen från staten och en tjänstepension från arbetsgivaren. Avsättningar till tjänstepension varierar mycket vilket gör att ett privat sparande ibland krävs för att nå upp till önskad nivå. Det krävs medvetna val och planering av pensionen i god tid. Vi hjälper gärna till med en genomgång av ditt pensionssparande så att du kan få ut det mesta av dina pengar den dag du väljer att gå i pension.

Coelis försäkringsspecialister har ordet