Hem Alla nyheter Nyheter Vi välkomnar Alexander Larsson Vahlman som senior analytiker på vår ränteförvaltning

Vi välkomnar Alexander Larsson Vahlman som senior analytiker på vår ränteförvaltning

Coeli har fått en ny kollega till kapitalförvaltningen! Gustav Fransson har fått en parhäst i och med rekryteringen av Alexander Larsson Vahlman som senior analytiker. Alexanders erfarenheter av analys och finansiering av riskkapitalbolag och börsbolag är en tillgång i arbetet att tillsammans med Gustav hitta lämpliga investeringar till Coelis räntefonder. Vi passar på att ställa några frågor till Alexander.

Du kommer närmast från Danske Bank. Vad gjorde du där?
Jag jobbade i en grupp som heter Loan Capital Markets som sysslar med finansiering till riskkapitalbolag och finansiering till lite större, oftast börsnoterade, bolag. För en analytiker i den gruppen är fokus bolagsanalyser, egentligen allt ifrån skuldkapacitet till att sätta en finansieringsstruktur som är optimal för just det bolaget. Det som är lite speciellt är den stora variation av transaktioner, rena refinansieringar till större förvärv där transaktionerna kräver en grundligare analys.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Coeli?
Rent generellt har jag hört mycket gott om Coeli och vilken utveckling bolaget har haft de senaste åren och tyckte det skulle vara spännande att vara en del av den fortsatta resan. Mer specifikt har det nog inte undgått många att Gustav har presterat bra de senaste åren och är väldigt duktig på obligationsinvesteringar och riktigt roligt att få möjlighet att jobba med honom. Med de två komponenterna kändes det självklart att ta tillvara möjligheten när den dök upp.

Jag har alltid tyckt att investeringar har varit intressanta och det var anledningen till att jag tog en Master i ämnet. När man sen är ansvarig för en portfölj så mäts man konstant både i absoluta tal men även mot konkurrenter, vilket passar mig bra som person. Generellt tycker jag obligationsmarknaden är intressant för jag tror att den kommer fortsätta att utvecklas framöver, mycket drivet av att bankernas kapitalkrav ökar, vilket gör att ännu fler fina bolag kommer att söka sig dit för finansiering.

Vilka av dina personliga egenskaper ser du som styrkor i din roll som senior analytiker i Coelis räntefondteam?
Jag är analytiskt lagd och gillar att gräva ner mig i bolagens siffror och deras affärsmodeller och det passar väl in med hur Gustav har drivit fonderna historiskt. Just den fundamentala analysen av bolag är jag övertygad om är den rätta vägen för att skapa en god avkastning för kunderna i fonderna. Sedan gillar jag tävlingsmomentet och att se resultatutveckling, så det är ju en fördel när vi mäts så ofta som vi gör och där det fattas beslut om investeringar som har påverkan på fondens utveckling.

Vad vill du åstadkomma?
Jag vill såklart bidra med en fortsatt god värdeutveckling i fonderna och prestera bättre än våra konkurrenter, i samma anda som Gustav har gjort de senaste åren. Jag gillar att lära mig nya saker och har ett öppet synsätt så jag hoppas jag kan ta till mig av Gustavs kunskap så mycket som möjligt och använda den för de investeringar som jag kommer titta närmare på.

Vilken bok läser du just nu?
Jag håller på att avsluta ”Tronstriden: Maktkampen i Industrivärden” av Jens B. Nordström. Den har varit mycket bra än så länge och rekommenderas.

 

Läs gärna pressmeddelandet om Alexander här