Hem Alla nyheter Nyheter Vi välkomnar Alexander Larsson Vahlman som senior analytiker på vår ränteförvaltning

Vi välkomnar Alexander Larsson Vahlman som senior analytiker på vår ränteförvaltning

Coeli har fått en ny kollega till kapitalförvaltningen! Gustav Fransson har fått en parhäst i och med rekryteringen av Alexander Larsson Vahlman som senior analytiker. Alexanders erfarenheter av analys och finansiering av riskkapitalbolag och börsbolag är en tillgång i arbetet att tillsammans med Gustav hitta lämpliga investeringar till Coelis räntefonder. Vi passar på att ställa några frågor till Alexander.

Du kommer närmast från Danske Bank. Vad gjorde du där?
Jag jobbade i en grupp som heter Loan Capital Markets som sysslar med finansiering till riskkapitalbolag och finansiering till lite större, oftast börsnoterade, bolag. För en analytiker i den gruppen är fokus bolagsanalyser, egentligen allt ifrån skuldkapacitet till att sätta en finansieringsstruktur som är optimal för just det bolaget. Det som är lite speciellt är den stora variation av transaktioner, rena refinansieringar till större förvärv där transaktionerna kräver en grundligare analys.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Coeli?
Rent generellt har jag hört mycket gott om Coeli och vilken utveckling bolaget har haft de senaste åren och tyckte det skulle vara spännande att vara en del av den fortsatta resan. Mer specifikt har det nog inte undgått många att Gustav har presterat bra de senaste åren och är väldigt duktig på obligationsinvesteringar och riktigt roligt att få möjlighet att jobba med honom. Med de två komponenterna kändes det självklart att ta tillvara möjligheten när den dök upp.

Jag har alltid tyckt att investeringar har varit intressanta och det var anledningen till att jag tog en Master i ämnet. När man sen är ansvarig för en portfölj så mäts man konstant både i absoluta tal men även mot konkurrenter, vilket passar mig bra som person. Generellt tycker jag obligationsmarknaden är intressant för jag tror att den kommer fortsätta att utvecklas framöver, mycket drivet av att bankernas kapitalkrav ökar, vilket gör att ännu fler fina bolag kommer att söka sig dit för finansiering.

Vilka av dina personliga egenskaper ser du som styrkor i din roll som senior analytiker i Coelis räntefondteam?
Jag är analytiskt lagd och gillar att gräva ner mig i bolagens siffror och deras affärsmodeller och det passar väl in med hur Gustav har drivit fonderna historiskt. Just den fundamentala analysen av bolag är jag övertygad om är den rätta vägen för att skapa en god avkastning för kunderna i fonderna. Sedan gillar jag tävlingsmomentet och att se resultatutveckling, så det är ju en fördel när vi mäts så ofta som vi gör och där det fattas beslut om investeringar som har påverkan på fondens utveckling.

Vad vill du åstadkomma?
Jag vill såklart bidra med en fortsatt god värdeutveckling i fonderna och prestera bättre än våra konkurrenter, i samma anda som Gustav har gjort de senaste åren. Jag gillar att lära mig nya saker och har ett öppet synsätt så jag hoppas jag kan ta till mig av Gustavs kunskap så mycket som möjligt och använda den för de investeringar som jag kommer titta närmare på.

Vilken bok läser du just nu?
Jag håller på att avsluta ”Tronstriden: Maktkampen i Industrivärden” av Jens B. Nordström. Den har varit mycket bra än så länge och rekommenderas.

 

Läs gärna pressmeddelandet om Alexander här

Erik Lundkvist

Kapitalförvaltare Strategifonder samt Coeli Balanserad

 • Har arbetat på Coeli sedan 2004
 • Mer än 13 år i branschen
 • Magisterexamen i nationalekonomi från Örebros universitet samt auktoriserad finansanalytiker, CEFA, från Handelshögskolan i Stockholm

Erik är Chief Investment Officer på Coeli och har det övergripande ansvaret för bolagets kapitalförvaltning och tillgångsallokering. Erik är även ansvarig för kapitalförvaltningen av Coelis strategiska portföljer samt för utvärderingen av nya kapitalförvaltarteam. Erik har över tio års erfarenhet av kapitalförvaltning och analys.

Mikael Petersson

Kapitalförvaltare Coeli Absolute European Equity

 • Arbetat på Coeli sedan 2018
 • Mer än 25 års erfarenhet av finansbranschen
 • BSc från Lunds Universitet

Mikael Petersson är ansvarig förvaltare för Coeli Absolute European Equity och har många års erfarenhet av fondförvaltning. Mikael har arbetat för några av de mest framgångsrika hedgefondsfirmorna i Europa såsom Lansdowne Partners och Kairos Investment Management i London. Han har även framgångsrikt varit med och startat och bedrivit egen verksamhet i Zug där Coeli var en tidig investerare.

Namik Immelbäck

Namik Immelbäck

Kapitalförvaltare Coeli Altrua Macro

 • Arbetat på Coeli sedan 2018
 • 12 års erfarenhet av globala makroinvesteringar
 • BSc London School of Economics, MSc Bocconi

Namik Immelbäck är ansvarig förvaltare av Coeli Altrua Macro. Han har de senaste 12 åren arbetat som makroekonom, investeringsstrateg och portföljförvaltare på välrenommerade makrohedgefonder som Comac Capital, Tudor och Millennium i London och New York.

Coelis kapitalförvaltare Hans-Henrik Skov

Hans-Henrik Skov

Kapitalförvaltare Coeli Frontier Markets

 • Har arbetat på Coeli sedan 2014
 • Mer än 12 år i branschen
 • Master of Science i finansiering från Copenhagen Business School. Har även studerat vid Lubin School of Business och California State University.

Hans-Henrik Skov är tillsammans med James Bannan ansvarig kapitalförvaltare för Coeli Frontier Markets och har förvaltat aktier i gränsmarknader sedan maj 2007. Han arbetade för Bankinvest Asset Management från maj 2007 till februari 2014, där han delade förvaltningsansvaret för Bankinvests Frontier Markets fonder. Hans-Henrik arbetade dessförinnan för Barclays Capital och JP Morgan i London. Fonden Coeli Frontier Markets vann 2018 det prestigefulla Thomson Reuters Lipper Fund Award för bästa fond i sin kategori.

Coelis kapitalförvaltare James Bannan

James Bannan

Kapitalförvaltare Coeli Frontier Markets

 • Arbetat på Coeli sedan 2014
 • Mer än 12 års erfarenhet av branschen
 • Auktoriserad revisor från Institute of Chartered Accountants, Australien

James Bannan är tillsammans med Hans-Henrik Skov ansvarig kapitalförvaltare för Coeli Frontier Markets och har investerat i gränsmarknadsländer i över 10 år. James har bland annat delat förvaltningsansvar för Bankinvest Frontier Marketsfonder tillsammans med Hans-Henrik sedan maj 2011. Dessförinnan bodde James i Ho Chi Minh City, Vietnam i 5 år och arbetade med Bankinvest Private Equity New Markets fonder. Fonderna med vintage 2006-2010 var av Prequin rankade som de som skapat högst avkastning i Asien med över 50 procent i värdestegring. Före sin tid i Vietnam, arbetade James med M&A på KPMG i Sydney och Köpenhamn, där han genomförde flera transaktioner i gränsmarknadsländer. Fonden Coeli Frontier Markets vann 2018 det prestigefulla Thomson Reuters Lipper Fund Award för bästa fond i sin kategori.

porträttbild man

Andreas Brock, CFA

Kapitalförvaltare Coeli Global Selektiv

 • Arbetat på Coeli sedan 2014
 • Mer än 10 år i branschen
 • MBA från London Business School, kandidatexamen från Lunds Universitet och är CFA Charterholder

Andreas Brock är ansvarig förvaltare för Coeli Global Selektiv och har lång erfarenhet av både aktieanalys och förvaltning. Innan Andreas kom till Coeli ansvarade han för nordisk verkstadsanalys på Nordea. Dessförinnan arbetade han som kapitalförvaltare på Capital Group i London. Före sin tid i London, arbetade Andreas med företagsförvärv för ABB i Kina. Andreas var medlem i styrelsen för CFA Sweden 2015-2017.

Coelis kapitalförvaltare Henrik Milton

Henrik Milton

Kapitalförvaltare Coeli Global Selektiv

 • Har arbetat på Coeli sedan 2016
 • Mer än 17 års erfarenhet av branschen
 • Masterexamen i Finans från Lunds Universitet

Henrik Milton är tillsammans med Andreas Brock ansvarig förvaltare för Coeli Global Selektiv. Henrik har lång erfarenhet av aktieanalys och portföljförvaltning. Han har tidigare bland annat arbetat som fondförvaltare på Capinordic Asset Management där han ansvarade för fonderna Global Opportunities och BRICA fram till och med år 2010.

Gustav Fransson

Kapitalförvaltare Coeli Likviditetsstrategi & Coeli Nordisk Företagsobligationsfond

 • Har arbetat på Coeli sedan 2009
 • Mer än 10 år i branschen
 • Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Gustav har varit verksam i finansbranschen sedan 2006 och har erfarenheter från olika roller inom kapitalförvaltning och bankverksamhet. Innan han började arbeta för Coeli 2008 var han anställd som fastighetsanalytiker på Royal Bank of Scotland, Nordic Branch.

porträttbild man

Alexander Larsson Vahlman

Senior Analytiker Coeli Likviditetsstrategi & Coeli Nordisk Företagsobligationsfond

 • Arbetat på Coeli sedan 2018
 • Arbetat i finansbranschen sedan 2014
 • MSc från Rotterdam School of Management och kandidatexamen från Mercyhurst University

Alexander Larsson Vahlman är Senior Analytiker på fonderna Coeli Likviditetstrategi och Coeli Nordisk Företagsobligationsfond. Innan Alexander kom till Coeli arbetade han för Danske Bank med företagsfinansiering och bolagsanalys.