eEquity och Nicklas Storåkers förvärvar Nordstjernans ägande i PriceRunner.

eEquity, en digital tillväxtfond med fokus på e-handel med ca 2,5 miljarder SEK under förvaltning, grundades 2010 av Patrik Hedelin, medgrundare av Boo.com, och Magnus Wiberg, medgrundare av PriceRunner. eEquitys fjärde fond har nu förvärvat en betydande minoritetsandel i PriceRunner – samma företag som ursprungligen grundades av eEquity Partnern Magnus Wiberg 1999.

Magnus Wiberg, Partner på eEquity, kommenterar:
När vi grundade PriceRunner 1999 var e-handeln en bråkdel av vad den är idag. Vi sålde företaget till amerikanska investerare som använde bolaget som kassako i mer än ett decennium tills Nicklas Storåkers förvärvade företaget 2016. Nicklas mål är att skapa världens mest älskade jämförelseshoppingtjänst. Teamet har redan förbättrat webbplatsens kvalitet avsevärt vilket redan har genererat en större användarbas. Nu är vi redo att etablera PriceRunner som den ledande aktören inom den här sektorn och att öka lönsamheten exponentiellt.

Nicklas Storåkers, VD på PriceRunner, kommenterar:
Under de senaste tre åren har vi byggt en fantastisk service och ett extraordinärt team. Varje dag hjälper vi miljoner konsumenter att fatta klokare beslut och spara pengar genom att jämföra 1,8 miljoner produkter från 5.900 butiker. Vi har haft stort mervärde av att ha Nordstjernan som en av våra huvudägare. Likaså är vi exalterade över att eEquity, med utpräglad erfarenhet av både e-handel och PriceRunner, kommer att stödja PriceRunners framtida resa.

I transaktionen avyttrar Nordstjernan sin andel på 35% i PriceRunner till eEquity, Nicklas Storåkers och nyckelpersoner inklusive ordförande Paul Fischbein. Efter transaktionen är majoritetsägarna Karl-Johan Persson, eEquity och Nicklas Storåkers.