Kvantitativ analytiker inom Marknadsrisk

 

Om tjänsten

Tillväxtresan på Coeli försätter och vi söker nu en kvantitativ analytiker inom Marknadsrisk. Du kommer vara en viktig del av vår digitaliseringsresa och omställning till ett datadrivet arbetssätt. Vi är en platt organisation med snabba beslutsvägar. Vi söker nu en kvantitativ analytiker för att stärka upp vår risk- och kapitalförvaltningsorganisation och öka takten i omställningen med fokus på riskrapportering. Vi erbjuder dig en stimulerande kombination av riskfrågor, modellutveckling och automatisering.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Ta dialog med förvaltare om portföljrisker.
 • Identifiera behov av nya riskmått och visualiseringar.
 • Implementera nya modeller, riskmått och visualiseringar.
 • Skapa ad-hoc rapporter och presentationer.
 • Felsöka riskrapportering, vertikalt från indata till output.
 • Utvärdera dataintegritet, -kvalitet och -tillgänglighet.
 • Hantera ad-hoc frågor inom risk.

Nödvändig kunskap, erfarenhet och kvalifikationer

 • Du har en Magisterexamen inom något av följande ämnesområden Matematisk statistik / fysik / systemvetenskap / finansmatematik eller motsvarande.
 • Tre års relevant arbetslivserfarenhet ifrån bank, finansiellt institut eller leverantör av finanssystem.
 • God förståelse för finansiella kontrakt och riskmodeller.
 • Du har erfarenhet och intresse av systemutveckling av stora system.

Som person är du strukturerad, noggrann, självgående, initiativrik och resultatinriktad. Du har god analysförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du kan kommunicera dina idéer och tankar, är lyhörd och har lätt för att samarbeta.

Anställningsform

Heltid.

Placeringsort

Centrala Stockholm.

Tillträde

Omgående/ Enligt överenskommelse.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Uniqruit. Välkommen med din ansökan via Uniqruit: Kvantitativ analytiker inom Marknadsrisk. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Tobias Danielsson, 072–18 64 773.

Om Coeli

Coeli grundades 1994 och är en aktiv investerare, förvaltare och rådgivare med förtroendet att förvalta ca 50 miljarder kronor åt förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices och institutioner. Vi förvaltar kapital inom aktier, obligationer, hedgefonder samt är aktiva ägare och gör direktinvesteringar inom fastigheter och Private Equity. 

Med en etablerad partnerskapsmodell och en stark plattform av finansiella tjänster så attraherar vi några av de främsta förvaltarna, bolagen och investeringsteamen på marknaden och säkerställer att dessa drivs av samma mål som våra kunder och investerare- att skapa stora värden. 

Coeli är partnerägt med ett dedikerat team av 150 medarbetare som arbetar utifrån våra kontor i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Att vara partnerägd är en nyckel i vår verksamhet då det säkerställer att vi alltid kan fatta långsiktiga beslut och värdesätter långsiktiga relationer med våra kunder och nätverk.

Om Coeli

Framtida kollegor

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.