Priveq – ny huvudägare för konsultbolaget Fronti

Frontit, ett expansivt konsultbolag med tjänster inom management och IT, har tagit in Priveq lnvestment (”Priveq”) som ny huvudägare för den fortsatta expansionen. Frontit har sedan 2007 ägts och aktivt drivits av en enskild huvudägare, Pierre Bjurhager, tillsammans med ledning och övrig personal. Nu stärker bolaget sin position och fortsatta tillväxt med Priveq som huvudägare och partner.

Sedan 2007 har Frontit vuxit med kontor i Stockholm, Sundsvall, Västerås, Örebro, Norrköping och Malmö och har idag ca 190 anställda. Nu står det klart att Priveq är ny huvudägare i bolaget, Priveq lnvestment är ett bolag med 35 års erfarenhet av att investera i lönsamma tillväxtbolag. Frontits inriktning och tillväxtresa fortsätter som tidigare med VD Anneli Angeling tillsammans med företagsledning och medarbetare. Tidigare ägare kommer fortsatt att ingå i ägargruppen.

Företaget erbjuder erfarna konsulter inom management och IT till såväl privat som offentlig sektor. Frontit bidrar med kompetens och kraft till företags och organisationers förändringsarbeten. Företaget har i sju år i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser av ”Great Place to Work” och hade år 2017 en omsättning på 188,5 MSEK.

Frontit är ett värderingstyrt bolag med en öppen och inkluderande företagskultur med visionen ”att utveckla individer och verksamheter att nå sin fulla potential”. Det var mycket viktigt att hitta en partner som förstår och respekterar denna kultur och värdegrund och ser potentialen framåt. Priveq delar Frontits värderingar och investerar ofta i bolag med samma storlek och stark egen ledning.

”Vi är imponerade över hur Frontit genom sitt tjänsteerbjudande skapat sig en nischad position på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans framöver och aktivt bidra till Frontits framtida tillväxt- och utvecklingsresa.” säger Henrik Westfeldt, Partner på Priveq.

”Vi är väldigt glada över att Priveq är ny tillväxtpartner till Frontit. Vi ser fram emot att ta nästa steg i vår utveckling och är övertygade om att Priveq, med sin breda erfarenhet från över 100 tillväxtbolag, kommer att kunna bidra till en spännande utveckling framöver”, säger Anneli Angeling, VD på Frontit.