Förmögenhetsförvaltning

Dina behov i fokus med förmögenhetsförvaltning

Hos oss får du inga standardlösningar. Du får noggrant utvalda lösningar inom förmögenhetsförvaltning, där dina unika behov och förutsättningar står i fokus. Det som passar för just ditt kapital och dina mål.

Förmögenhetsförvaltning handlar inte bara om att investera sitt kapital, utan det kan handla om arv, komplexa frågor vid försäljning av eget företag, entreprenörskap eller att kunna ta ett helhetsgrepp ur ett säkerhetsperspektiv. Vårt omfattande kontaktnät inkluderar specialister i hela Sverige.

Som kund hos oss, med en förmögenhet om minst 2 miljoner kronor, får du ett dedikerat team anpassat just för dina behov. Du får dessutom möjlighet till direktkontakt med våra fondförvaltare. En grupp noga utvalda specialister med spetskompetens inom det tillgångsslag de förvaltar.

Kapitalförvaltning

Utifrån din unika situation skräddarsyr vi en lösning som passar just dig. Vi arbetar med alla tillgångsslag där du väljer mellan en diskretionär eller rådgivande förvaltning.

Placeringsanalys

Ju bättre vi förstår din situation och dina mål, desto bättre råd kan vi ge dig. Vi gör en grundlig genomgång av dina befintliga placeringar för att se om de levererar på dina uppsatta mål och om det finns brister eller förbättringsmöjligheter.

Skatt

Skattereglerna för företagare och privatpersoner är komplexa och det gäller att vara ständigt uppdaterad för att inte göra fel. Coelis jurist, med 30-års erfarenhet av att arbeta med dessa frågor, hjälper dig att landa rätt med skräddarsydda lösningar.

Juridik

Livet förändras ständigt på olika sätt, vi gifter oss, vi dör, och vi får barn. Eller så säljer vi vårt företag eller låter det gå vidare till nästa generation. Coelis jurist hjälper dig att planera och lösa dina familjejuridiska angelägenheter innan det är för sent.

Försäkring

Att planera för nuet, för framtiden och det oväntade är viktigt och bör göras med jämna mellanrum då livet, dina behov och spelreglerna inom försäkring och pension ständigt förändras. Vi har experterna som hjälper dig.

Företagsförsäljning

Är du i ett läge där det är dags att sälja ditt företag? Det är mycket att tänka på när du står inför en sådan situation. Med hjälp av vårt breda nätverk ger vi dig de rätta kontakterna för värdering av företaget, försäljning eller överlåtelse.

Säkerhet

Det finns många hot som lurar i dagens samhälle. Hur säkert lever du, dina närmaste och dina tillgångar? Våra samarbetspartners inom säkerhet hjälper dig med både små och stora frågor för att göra din tillvaro säkrare.

Kapitalanskaffning

Coeli har arbetat med kapitalanskaffning till företag och unika investeringsmöjligheter i över 25 år. Tack vare våra nätverk med kapitalstarka individer och vår långa erfarenhet inom private equity, fastighetsmarknaden och värdepappersmarknaden har vi goda förutsättningar att snabbt och smidigt hjälpa bolag med kapitalanskaffning och finansieringsalternativ.  

Hör av dig till oss

Våra rådgivare

Förmögenhetsförvaltning Björn Karlsson

Björn Karlsson

Senior Wealth Manager

018 480 92 04

Förmögenhetsförvaltning Björn Peter Strandgården

Björn-Peter Strandgården

Senior Wealth Manager

040 665 67 63

Förmögenhetsförvaltning David Ramsell

David Ramsell

Wealth Manager

08 506 223 60

Förmögenhetsförvaltning Erik Bäckström

Erik Bäckström

Head of Wealth Management Stockholm, Mid & North Sweden

08 506 223 18

Förmögenhetsförvaltning Erland Sköldborg

Erland Sköldborg

Senior Wealth Manager

08 506 223 54

Förmögenhetsförvaltning Fredrik Buhring

Fredrik Bühring

Senior Wealth Manager

08 506 223 43

Förmögenhetsförvaltning Fredrik Rönngren

Fredrik Rönngren

Senior Wealth Manager

08 506 223 61

Förmögenhetsförvaltning Joakim Öhrner

Joakim Öhrner

Wealth Manager

08 506 223 13

Förmögenhetsförvaltning Joakim Öhrner

Loris Barisa

Wealth Manager

031 727 71 48

Förmögenhetsförvaltning Magnus Sardh

Magnus Sardh

Senior Wealth Manager

040 665 67 74

Förmögenhetsförvaltning Malin Siljehög

Malin Siljehög

Wealth Manager

031 727 71 12

Förmögenhetsförvaltning Marcus Bratt

Marcus Bratt

Head of Wealth Management Västsverige

031 727 71 17

Förmögenhetsförvaltning Marcus Johannisson

Marcus Johannisson

Wealth Manager

031 727 71 30

Förmögenhetsförvaltning Mikael Voltaire

Mikael Voltaire

Senior Wealth Manager

040 665 67 71

Förmögenhetsförvaltning Niklas Wahlstedt

Niklas Wahlstedt

Client Advisor

08 506 223 54

Förmögenhetsförvaltning Ola Ternlund

Ola Ternlund

Head of Wealth Management Skåne

040 665 67 70

Förmögenhetsförvaltning Pär Davidsson

Philip Rådlund

Wealth Manager

031 727 71 40

Förmögenhetsförvaltning Pär Davidsson

Pär Davidsson

CEO
Coeli Wealth Management

040 665 67 60

Förmögenhetsförvaltning Sven Winqvist

Sven Wingqvist

Senior Wealth Manager

018 480 92 03

Förmögenhetsförvaltning Thomas Comstedt

Tomas Comstedt

Senior Wealth Manager

08 506 223 03

Erik Lundkvist

Kapitalförvaltare Strategifonder samt Coeli Balanserad

 • Har arbetat på Coeli sedan 2004
 • Mer än 15 år i branschen
 • Magisterexamen i nationalekonomi från Örebros universitet samt auktoriserad finansanalytiker, CEFA, från Handelshögskolan i Stockholm

Erik är Chief Investment Officer på Coeli och har det övergripande ansvaret för bolagets kapitalförvaltning och tillgångsallokering. Erik är även ansvarig för kapitalförvaltningen av Coelis strategiska portföljer samt för utvärderingen av nya kapitalförvaltarteam. Erik har över tio års erfarenhet av kapitalförvaltning och analys.

Mikael Petersson

Kapitalförvaltare Coeli Absolute European Equity & Coeli Europeiska Möjligheter

 • Arbetat på Coeli sedan 2018
 • Mer än 25 års erfarenhet av finansbranschen
 • BSc från Lunds Universitet

Mikael Petersson är ansvarig förvaltare för Coeli Absolute European Equity och Coeli Europeiska Möjligheter och har många års erfarenhet av fondförvaltning. Mikael har arbetat för några av de mest framgångsrika hedgefondsfirmorna i Europa såsom Lansdowne Partners och Kairos Investment Management i London. Han har även framgångsrikt varit med och startat och bedrivit egen verksamhet i Zug där Coeli var en tidig investerare.

Coelis kapitalförvaltare Hans-Henrik Skov

Hans-Henrik Skov

Kapitalförvaltare Coeli Frontier Markets

 • Har arbetat på Coeli sedan 2014
 • Mer än 12 år i branschen
 • Master of Science i finansiering från Copenhagen Business School. Har även studerat vid Lubin School of Business och California State University.

Hans-Henrik Skov är tillsammans med James Bannan ansvarig kapitalförvaltare för Coeli Frontier Markets och har förvaltat aktier i gränsmarknader sedan maj 2007. Han arbetade för Bankinvest Asset Management från maj 2007 till februari 2014, där han delade förvaltningsansvaret för Bankinvests Frontier Markets fonder. Hans-Henrik arbetade dessförinnan för Barclays Capital och JP Morgan i London. Fonden Coeli Frontier Markets vann 2018 det prestigefulla Thomson Reuters Lipper Fund Award för bästa fond i sin kategori.

Coelis kapitalförvaltare James Bannan

James Bannan

Kapitalförvaltare Coeli Frontier Markets

 • Arbetat på Coeli sedan 2014
 • Mer än 12 års erfarenhet av branschen
 • Auktoriserad revisor från Institute of Chartered Accountants, Australien

James Bannan är tillsammans med Hans-Henrik Skov ansvarig kapitalförvaltare för Coeli Frontier Markets och har investerat i gränsmarknadsländer i över 10 år. James har bland annat delat förvaltningsansvar för Bankinvest Frontier Marketsfonder tillsammans med Hans-Henrik sedan maj 2011. Dessförinnan bodde James i Ho Chi Minh City, Vietnam i 5 år och arbetade med Bankinvest Private Equity New Markets fonder. Fonderna med vintage 2006-2010 var av Prequin rankade som de som skapat högst avkastning i Asien med över 50 procent i värdestegring. Före sin tid i Vietnam, arbetade James med M&A på KPMG i Sydney och Köpenhamn, där han genomförde flera transaktioner i gränsmarknadsländer. Fonden Coeli Frontier Markets vann 2018 det prestigefulla Thomson Reuters Lipper Fund Award för bästa fond i sin kategori.

Coeli Andreas Brock

Andreas Brock, CFA

Kapitalförvaltare Coeli Global Selektiv

 • Arbetat på Coeli sedan 2014
 • Mer än 10 år i branschen
 • MBA från London Business School, kandidatexamen från Lunds Universitet och är CFA Charterholder

Andreas Brock är ansvarig förvaltare för Coeli Global Selektiv och har lång erfarenhet av både aktieanalys och förvaltning. Innan Andreas kom till Coeli ansvarade han för nordisk verkstadsanalys på Nordea. Dessförinnan arbetade han som kapitalförvaltare på Capital Group i London. Före sin tid i London, arbetade Andreas med företagsförvärv för ABB i Kina. Andreas var medlem i styrelsen för CFA Sweden 2015-2017.

Coeli Henrik Milton

Henrik Milton

Kapitalförvaltare Coeli Global Selektiv

 • Har arbetat på Coeli sedan 2016
 • Mer än 17 års erfarenhet av branschen
 • Masterexamen i Finans från Lunds Universitet

Henrik Milton är tillsammans med Andreas Brock ansvarig förvaltare för Coeli Global Selektiv. Henrik har lång erfarenhet av aktieanalys och portföljförvaltning. Han har tidigare bland annat arbetat som fondförvaltare på Capinordic Asset Management där han ansvarade för fonderna Global Opportunities och BRICA fram till och med år 2010.

Gustav Fransson

Kapitalförvaltare Coeli Likviditetsstrategi & Coeli Nordisk Företagsobligationsfond

 • Har arbetat på Coeli sedan 2009
 • Mer än 10 år i branschen
 • Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Gustav har varit verksam i finansbranschen sedan 2006 och har erfarenheter från olika roller inom kapitalförvaltning och bankverksamhet. Innan han började arbeta för Coeli 2008 var han anställd som fastighetsanalytiker på Royal Bank of Scotland, Nordic Branch.

porträttbild man

Alexander Wahlman

Senior Analytiker Coeli Likviditetsstrategi & Coeli Nordisk Företagsobligationsfond

 • Arbetat på Coeli sedan 2018
 • Arbetat i finansbranschen sedan 2014
 • MSc från Rotterdam School of Management och kandidatexamen från Mercyhurst University

Alexander Wahlman är Senior Analytiker på fonderna Coeli Likviditetstrategi och Coeli Nordisk Företagsobligationsfond. Innan Alexander kom till Coeli arbetade han för Danske Bank med företagsfinansiering och bolagsanalys.

Coeli Arne Lundberg

Arne Lundberg

Kapitalförvaltare Strategifonder samt Coeli Balanserad

 • Arbetat på Coeli sedan 2019
 • Mer än 30 års erfarenhet av branschen
 • Utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm och är civilekonom, DHS, med inriktning mot finansiell ekonomi.

Arne Lundberg är kapitalförvaltare för Coeli Balanserad och Coelis strategifonder. Arne har 30 års erfarenhet av kapitalförvaltning med individuellt placeringsansvar inom aktie- och hedgefondsförvaltning. Han kommer senast från Söderberg & Partners och innan dess från Consortum Kapitalförvaltning. Där var Arne ansvarig för en svensk aktiestrategi, kallad Svenska Bolag. Arne var under många år chef för SEB Investment Management i London och har dessutom arbetat på två hedgefonder, ZAN Partners i London och 3C Asset Management i Stockholm.

Joel Etzler

Kapitalförvaltare Coeli Energy Transition

 • Arbetat på Coeli sedan 2019
 • Mer än 13 års erfarenhet av finansbranschen
 • MSc från Kungliga Tekniska Högskolan

Joel Etzler är Förvaltare och grundare av fonden Coeli Energy Transition och har mer än 13 år i branschen med investeringserfarenhet från både publika och privata investeringar. Joel började arbeta tillsammans med Kalvoy på Horizon Asset i London i 2012 och spenderade dessförinnan fem år inom Private Equity på Morgan Stanley i London. Joel började sin investeringskarriär inom teknologisektorn på Swedbank Robur i Stockholm, 2006.

Vidar Kalvoy

Kapitalförvaltare Coeli Energy Transition

 • Arbetat på Coeli sedan 2019
 • Mer än 20 års erfarenhet av finansbranschen
 • MBA från IESE i Barcelona, MSc från Norska Handelshögskolan

Vidar Kalvoy är ansvarig Förvaltare och grundare av fonden Coeli Energy Transition. Vidar har över 20 års erfarenhet från aktieförvaltning och aktieanalys. Under nio år var han ansvarig för energiinvesteringarna på Horizon Asset i London, en marknadsneutral hedgefond. Vidar har även förvaltat energiaktier på en annan Londonbaserad hedgefond samt arbetat som aktieanalytiker inom teknologisektorn både i Frankfurt och i Oslo.

Dr. Stefan Åsbrink

Kapitalförvaltare Coeli Multi Asset Fund

 • Arbetat på Coeli sedan 2019
 • Mer än 20 år i branschen
 • Dr i Ekonometri från Handelshögskolan i Stockholm
 • Lic i Nationalekonomi från Uppsala Universitet
 • Civilekonom i Finansiell Ekonomi från Uppsala Universitet

Dr. Stefan Åsbrink, är ansvarig portföljförvaltare och grundare av fonden Coeli Multi Asset.  Stefan har mer än 20 års erfarenhet som senior portföljförvaltare och över 15 års erfarenhet som kapitalförvaltningschef/CIO. Tidigare har han arbetat på bland annat SEB, Skandia och DNB. Stefan har förvaltat ett brett spektrum av fonder såsom StatArb, Systematic Equity Long/Short, Systematic Global Macro samt olika typer av options/derivatfonder. Stefan har en doktorsexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har forskat inom områdena dynamisk makroanalys, options/derivatvärdering, portföljkonstruktion och riskkontroll. Ett antal av Stefans vetenskapliga artiklar har publicerats i akademiska tidskrifter.

Hem Våra fonder Investera i våra fonder Förmögenhetsförvaltning