Några reflektioner om Estée Lauder

Det är skoj att resa och besöka företag världen över, inte bara lär man sig mycket nytt, man får också tid att göra lite kosmetikresearch på flygplatserna. Vår fond innehåller två av världens bästa skönhets- och kosmetikföretag, L’Oréal och Estée Lauder. Det senare är min egen personliga favorit, jag bara älskar deras varumärken och produkter likt Clinique och La Mer. Det fina med de här företagen är inte bara att de växer och har starka balansräkningar, utan att de är så bra på att hantera sina olika varumärken så kunden upplever att hen har hittat just ”sin” speciella produkt eller märke medan det i själva verket är produkter från samma företag.

Ta till exempel den här San Francisco-butiken.  Notera att alla tre varumärken som du ser på skylten, Aveda, Tom Ford och Jo Malone, tillhör Estée Lauder men ingenstans står namnet på moderbolaget.

Ännu bättre var vårt besök på det enorma Mall of America i Minneapolis. I gallerian finns Estée Lauders produkter i affärer såsom Sephora, Nordstroms, Macy´s, Ulta Beauty men de har även tre egna affärer som nästan ligger på rad, Aveda, Origins och Mac. Det roliga var att butikspersonalen mitt emot på skönhetsaffären Sephora hade ingen aning om att alla de tre varumärken tillhörde Estée Lauder. Med andra ord, var än kunderna på Mall of America shoppade sina skönhetsprodukter så köper de från antingen Estée Lauder eller L’Oréal. Och när de gör det så kommer det Coeli Global Selektivs andelsägare till gagn. Shop on!


På Mall of America i Minneapolis har Esteé Lauder tre affärer som nästan ligger på rad, Aveda, Origins och Mac.

Författare

Andreas Brock, CFA
Kapitalförvaltare Coeli Global Selektiv

Köp fond

Skriv ut
Om Andreas och Henrik

Andreas och Henrik är ett radarpar som kompletterar varandra både professionellt och privat. De har känt varandra länge och delar drömmen om att förvalta en stjärnspäckad fond.

Om fonden

Coeli Global Selektiv är en aktivt förvaltad globalfond som investerar i cirka 30 av världens finaste bolag åt gången.

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på vilka bolag som är världens finaste? Fyll i din e-postadress.

Köp fond

Köp fonden Coeli Global Selektiv

Köp direkt hos oss eller hos någon av våra partners

Välj Coeli eller någon av våra samarbetspartners i listan nedan.

Kontakta Max

För dig som i din profession arbetar med investeringar i olika tillgångsslag eller för dig som förmedlar försäkringar till privatpersoner ber vi dig vända dig till Max för mer information och hjälp.

Max Lundberg
Max.lundberg@coeli.se
073 022 27 01