Fastighetsfinansiering - Därför är rätt finansieringspartner avgörande för ditt fastighetsbestånd

Fastighetsbranschen är kapitalintensiv och kräver genomtänkt finansiering för att säkerställa tillväxt och stabilitet. Oavsett om du förvärvar nya fastigheter, utvecklar befintliga projekt eller refinansierar din portfölj, är valet av finansieringspartner en avgörande faktor för långsiktig framgång.

Traditionella långivare har ofta standardiserade processer och höga krav, vilket kan göra det svårt att hitta flexibla lösningar som passar din affärsmodell. Med en erfaren och anpassningsbar finansieringspartner får du bättre förutsättningar att agera och optimera din kapitalstruktur. 

 

Vanliga utmaningar vid fastighetsfinansiering

Många fastighetsägare och investerare möter hinder när de söker finansiering. De vanligaste utmaningarna inkluderar:

  • Långa handläggningstider – Traditionella banker kan ha utdragna beslutsprocesser, vilket kan leda till förlorade affärsmöjligheter.
  • Strikta säkerhetskrav - Få accepterade säkerheter, vilket kan begränsa lånemöjligheterna. 
  • Brist på flexibilitet – Standardiserade lånemodeller tar sällan hänsyn till fastighetsägarens unika förutsättningar och investeringsstrategi.

För fastighetsägare som vill ha en smidigare och mer anpassad finansieringslösning kan det därför vara fördelaktigt att välja en långivare som erbjuder mer än bara traditionella banklån.

 

Vad innebär fastighetsfinansiering?

Fastighetsfinansiering handlar om att säkra kapital för att köpa, utveckla eller refinansiera fastigheter. Finansieringsformen kan variera beroende på fastighetstyp, affärsstrategi och kapitalbehov. Vanliga finansieringslösningar inkluderar:

  • Fastighetslån – För förvärv, renovering eller refinansiering av kommersiella och privata fastigheter.
  • Byggnadskreditiv – En flexibel finansieringslösning för projektutveckling där utbetalning sker i etapper.
  • Bryggfinansiering – En kortsiktig kredit som används vid omstrukturering av fastighetsportföljer eller vid tillfälliga likviditetsbehov.

Att välja rätt finansieringsform kräver insikt i både marknadsläge och långsiktiga affärsmål. En partner med specialistkompetens inom fastighetsfinansiering kan hjälpa dig att navigera rätt och hitta den bästa lösningen för ditt fastighetsbestånd.

 

Därför är Coeli rätt partner för fastighetsfinansiering

Coeli erbjuder skräddarsydd fastighetsfinansiering för små- och medelstora företag med kapitalbehov mellan 10–200 miljoner kronor. Vi tar hänsyn till varje projekts unika förutsättningar och kan acceptera olika typer av säkerheter, inklusive:

  • Flexibilitet gällande ställd säkerhet
  • Aktiepant
  • Moderbolagsborgen
  • Ägarborgen

Våra kunder får en dedikerad kontaktperson genom hela processen för att säkerställa effektiv handläggning och anpassade lösningar.

 

Så fungerar ansökningsprocessen

Att ansöka om fastighetsfinansiering hos Coeli är enkelt:

  1. Kontakta oss och berätta om ditt projekt och kapitalbehov.
  2. Vi analyserar din situation och tar fram en skräddarsydd finansieringslösning.
  3. Du får ett konkurrenskraftigt erbjudande baserat på projektets potential och säkerhetsstruktur.
  4. Utbetalning som gör att du kan genomföra dina affärer utan onödig väntan.

 

Fastighetsfinansiering tillsammans med Coeli

Att ha rätt finansieringspartner kan vara avgörande för att driva och expandera din fastighetsverksamhet. På Coeli erbjuder vi flexibla och behovsanpassade lösningar som hjälper dig att maximera potentialen i din fastighetsportfölj.

Kontakta oss på coelifinance@coeli.se så hjälper vi dig att hitta den bästa finansieringslösningen för dina behov. 

 

TÄNK PÅ ATT historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.* Räntan är rörlig och krediten löper tills vidare. Lånar du 1 000 000 kr till en årlig ränta om 6% (6,17% effektiv ränta) som du sedan väljer att betala tillbaka efter ett år blir det totala återbetalningsbeloppet 1 061 678 kr.

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.