Tobias Karte är ny Director för Private Equity-investeringar på Coeli

Tobias Karte ansluter till Coeli och kommer att arbeta som Director med särskilt fokus på direktinvesteringar inom Private Equity.

Tillsammans med Monica Bergvall, Head of PE Direct Investments kommer han att vara med att identifiera, utvärdera samt leda investeringar i intressanta företag i det nordiska näringslivet vars utveckling Coeli kan hjälpa till att accelerera. Private Equity-investeringar är ett starkt växande område inom Coeli och den långsiktiga målsättningen är att bli en av de ledande aktörerna på investeringar inom onoterade strategier i Norden.

Direktinvesteringar

Monica Bergvall, Head of PE Direct Investments och Tobias Karte, Director.

"Vi är väldigt glada att Tobias Karte ansluter och att vi på så sätt kan öka tillgängligheten för investerare. Med sin expertis, välutvecklade nätverk och sin långa erfarenhet inom Private Equity kommer Tobias att vara ett viktigt tillskott till våra värdeskapande resor och därmed till vårt erbjudande inom direktinvesteringar. Vårt unika nätverk av entreprenörer och Wealth Management-kunder skapar dels ett attraktivt flöde av investeringsmöjligheter och dels tillgång till industriell kompetens för att skapa hållbart värde och driva sektorledande tillväxt", säger Monica Bergvall, Head of PE Direct Investments.

Tobias har arbetat med Private Equity de senaste 17 åren med fokus på medelstora bolag i Norden som oftast har haft stor internationell närvaro.

"De bolag som jag har varit engagerad i spänner över en stor del av det spektrum av branscher och industrier som utgör det nordiska näringslivet men med ett visst fokus på tjänsteproducerande bolag vars erbjudande i första hand vänder sig till andra företag samt konsument- och varumärkesnära företag. I värdeskapandeprocessen har jag ägnat stort fokus åt både organisk och förvärvsdriven tillväxt".

"Jag är mycket glad över att kunna ansluta till teamet på Coeli. Med vår samlade och gedigna erfarenhet, har vi alla förutsättningar att kunna se till att de bolag vi investerar i växer och utvecklas, till nytta för alla investerare och för vårt samhälle i stort. Jag ser fram emot att få vara en del av denna resa", säger Tobias Karte, Director.

 

Om Coeligruppen

Coeli är en aktiv investerare, förvaltare och rådgivare med en stark plattform av finansiella tjänster. Coeli grundades 1994 och förvaltar idag cirka 60 miljarder kronor åt förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices, företag och institutioner. Coeli förvaltar fonder inom aktier, obligationer, hedgefonder och är aktiva ägare samt gör direktinvesteringar inom fastigheter och Private Equity. Genom Coelis eget investmentbolag investerar Coeligruppen sitt eget kapital i onoterade svårtillgängliga investeringsmöjligheter som även Coelis kunder och nätverk ges möjlighet att saminvestera i. Läs mer på www.coeli.se.

För ytterligare information kontakta Kristin Gejrot, Head of Investor Relations, Coeli Group
Email: kristin.gejrot@coeli.se Telefon: 073 500 46 27

Fler nyheter

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.