Coeli Frontier Markets vinnare av prestigefyllda Lipper Fund Award även 2019

För andra året i rad vinner fonden Coeli Frontier Markets den mycket prestigefyllda internationella utmärkelsen Lipper Fund Award från Refinitv. Utmärkelsen har fonden fått för att det är den bästa fonden jämfört med sina konkurrenter, sett ur ett treårsperspektiv.

James Bannan och Hans–Henrik Skov har förvaltat fonden sedan start och det är deras kunskaper och erfarenheter som gett dessa fina resultat. Och precis som förra året är de bäst i både Norden och i Europa. Fonden investerar i bolag i de så kallade gränsmarknadsländerna.

Lipper Fund Award är utmärkelser till fonder och fondförvaltare som har överträffat sina konkurrenter vad gäller riskanpassad avkastning. Utmärkelsen har delats ut årligen i mer än 30 år i över 20 länder. Refinitiv är en av världens största leverantör av finansiell information.

Stort grattis säger vi till alla som har valt att investera i fonden Coeli Frontier Markets!

Vi ställde några frågor till James Bannan, en av de två fondförvaltarna.

Vilken är din spontana reaktion på utmärkelsen?
James: Det är roligt att få kvitto på att vår investeringsstrategi har inneburit bra avkastning till våra investerare. Mest av allt är vi dock fokuserade på att säkerställa långsiktig värdeökning framöver.

Vad betyder det här priset för er egentligen?
James: Självklart uppskattar vi att få ett så fint erkännande, men priset i sig innebär inga förändringar i vårt dagliga arbete.

Vad har ni gjort för att nå ett så lyckat resultat för fonden?
James: Vi har långsiktiga innehav i högkvalitativa bolag i begynnande industrier och marknader. Långsiktig värdeökning kommer från att våra företag kontinuerligt genererar förstklassig vinst. Högkvalitativa företag tenderar att ha högre avkastning på investerat kapital, vilket innebär att investeringar kan göras med hjälp av eget kapital som är enormt betydelsefullt för ägarna. Att vi är konsekventa i vårt tillvägagångssätt är nyckeln. I det korta perspektivet händer det att momentum och flytet går emot dig men långsiktigt kommer det skapa avkastning. Att vara disciplinerad är mycket viktigt.

Vilka marknader tycker ni är mest intressanta att investera i för närvarande, och varför?
James: Vi har varit väldigt positiva till Vietnam under en lång tid nu. Makroekonomiskt är det en mycket stark marknad med 7 procents tillväxt i BNP, exporten fortsätter vara stark och utländska direktinvesteringar fortsätter att strömma in när fabriker flyttar från norra Asien. Samtidigt genererar våra företag ökade vinster på 25 procent årligen i USD och en avkastning på eget kapital på 34 procent men är helt fel prissatta; handeln är på historiskt låga 13 x rullande 12 månader.

Vi är också väldigt positiva till Georgien som marknad. Även här är det en stark marknad makroekonomiskt med en BNP-tillväxt på 5 procent. Våra bolag genererade över 20 procent ökade intäkter under 2018, jämfört med 2017, men med en handel på orimliga 6 x vinst!

Vill du investera i fonden finns det olika sätt att gå till väga. Antingen så handlar du fonden via ditt eget konto på Avanza och Nordnet  eller så kontaktar du oss på info@coeli.se.