Varning för risk

TÄNK PÅ ATT. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Priveq VI investerar i ridsportvarumärket Equestrian Stockholm

Equestrian Stockholm ingår partnerskap med Priveq

Priveq går in som delägare i det prestigefyllda ridsportvarumärket Equestrian Stockholm AB. Equestrian Stockholm har två år i rad blivit utsedda till Gasellföretag och har under sina sex år vuxit till en omsättning på över 100 miljoner kronor. Företaget designar och erbjuder ett exklusivt sortiment av produkter till hästar, ryttare och hundar världen över. De är idag världens största ridklädesmärke på Instagram och expanderar kraftig både via sin globala e-handel samt över 150 återförsäljare i 30 länder.

Genom Priveqs investering får Equestrian Stockholm tillgång till ytterligare resurser för accelererad internationell expansion med målsättningen att bli ett ledande globalt varumärke inom ridsport.

Equestrian Stockholm grundades år 2015 av Johanna Ingelsson, med visionen att skapa kvalitativa designprodukter för den moderna och medvetna ryttaren. Sedan dess har bolaget utvecklat ett starkt produktutbud, en världsledande marknadsposition inom social media och expanderat rekordsnabbt globalt. Equestrian Stockholm, drivet av kvinnligt entreprenörskap sedan grundandet, bedriver ett socialt arbete för att inspirera unga tjejer att drömma stort och våga satsa på en sport där män och kvinnor tävlar på lika villkor.

”Vi är fantastiskt glada över att ha Priveq med oss på Equestrian Stockholms spännande resa framåt. Med Priveqs mångåriga erfarenhet och expertis ser vi goda möjligheter att utöka vår närvaro på den internationella marknaden ytterligare och förse ryttare världen över med stilsäkra och högkvalitativa produkter.”, säger Johanna Ingelsson, VD och grundare av Equestrian Stockholm.

För att få ytterligare stöd i bolagets fortsatt snabba internationella expansion och varumärkesbyggande valde Equestrian Stockholm att ta in Priveq som ägarpartner för den fortsatta tillväxtresan. Genom transaktionen förvärvar Priveq aktierna från Cecilia Claesson, Sofia Grundsten och Sarah Larsson. De nuvarande ägarna Johanna Ingelsson, VD, och Bertil Ingelsson kvarstår som majoritetsägare.

“Vi är mycket imponerade av Equestrian Stockholms starka tillväxt och ser fram emot att bli en aktiv partner till bolaget och dess ledning. Bolagets starka marknadsposition online utgör en plattform för fortsatt snabb expansion internationellt. Vi ser stor potential i att accelerera Equestrian Stockholms fortsatta tillväxt med ambition att bli det globalt ledande varumärket inom ridsport”, säger Henrik Westfeldt, Partner och investeringsansvarig på Priveq.

Cecilia Claesson, representant för säljarna, fortsätter ”Vi är stolta över det bolag vi har varit med och byggt upp dessa år. Med Priveqs gedigna bakgrund känns de som en självklar partner för Equestrian Stockholms fortsatta tillväxtresa.”