Finska Intera avyttrar mjukvarubolaget Roima

Finska Intera avyttrar mjukvarubolaget Roima till den internationella private equity aktören Corten.

Intera har ägt och drivit utvecklingen i Roima i sex år, där bolaget har gått ifrån att vara en lokal finsk aktör till internationell exponering. Intera kommer även genom en efterföljande struktur vara delägare och fortsätta driva bolaget och utvecklingen ytterligare.

2018 investerade Intera i det då lokala bolaget Roima. Både omsättning och vinstmarginal har kraftigt ökat under ägarperioden och det har funnits en hel del intressenter som knackat på dörren. Nu har man hittat en ägare som är specialist och inriktar sig helt på B2B software i PE-aktören Corten. Intera (och Coeli PE AB) kommer att fortsätta vara delaktiga i Roima genom delägarskap i efterföljande fonden Intera IV. Intera har gjort liknande lösningar tidigare tex när man sålde PHM Group till Norvestor så återinvesterade man en del vidare för att få möjlighet till fortsatt tillväxt med en större och kapitalstarkare och ofta med specialiserad aktör.

TÄNK PÅ ATT. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.