Beijer Ref:s nya VD passar som handen i handsken

Beijer Ref, en av Europas ledande distributörer av kylutrustning, har under många år varit ett kärninnehav i vår fond och uppfyller de krav som vi ställer på en Champion, det vill säga hög tillväxt, hög lönsamhet, entreprenörssinnad ledning och styrelse. Grovt räknat är aktien upp nästan 500 procent sedan vårt första köp hösten 2017.

Förra veckan hade vi förmånen att träffa Beijer Refs nya VD, Christopher Norbye, under hans fjärde dag på jobbet. Att få vara en av de första investerarna som träffar honom kändes så klart extra roligt.

Christopher var tidigare Head of Entrance Systems Division på Assa Abloy, samt har också en lång bakgrund inom Sandvik Medical och Orchid Orthopedic Solutions. Vårt timslånga möte gav ett mycket solitt och bra intryck av Beijer Refs nya ledare. Vår syn är att Beijer Ref som företag står inför ett skifte, där de kommer att gå från att vara ett framgångsrikt svenskt företag med huvuddelen av sin affär i Europa (~75 procent), till ett mycket mer globalt företag. Vi kommer troligen att få se fortsatt fokus på ESG trender, en expansion in i fler marknader runt om i världen och ytterligare satsningar inom både e-handel och digitalisering.

Christophers internationella bakgrund med många år placerad i USA och Kina, samt hans årtionde av erfarenheter från företagsförvärv, kommer säkerligen komma bolaget till stor nytta. Vi gillar såklart också att han är från Skåne, vilket gör det enklare för honom att sitta längre på sin post än om han hade behövt omlokalisera från till exempel Stockholm för att ta upp den här positionen. Viktigt är också hans starka energi samt att hans stora tilltro till decentraliserade organisationer, där huvudkontoret enligt honom är till för att hjälpa och stödja enheterna inte tvärtom. Han passar därför som handen i handsken in i Beijer Ref:s entreprenöriella företagskultur.

Från vänster: Henrik Milton (förvaltare), Maria Rydén (CFO), Christopher Norbye (VD), Max Lundberg (produktspecialist), samt undertecknad Andreas Brock (förvaltare).

Författare

Andreas Brock, CFA
Fondförvaltare Coeli Global Select

Köp fond

Skriv ut
Om Andreas och Henrik

Andreas och Henrik är ett radarpar som kompletterar varandra både professionellt och privat. De har känt varandra länge och delar drömmen om att förvalta en stjärnspäckad fond.

Om fonden

Coeli Global Select är en aktivt förvaltad globalfond som investerar i cirka 30 av världens finaste bolag åt gången.

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på vilka bolag som är världens finaste? Fyll i din e-postadress.

Köp fond

Köp fonden Coeli Global Selektiv

Köp direkt hos oss eller hos någon av våra partners

Välj Coeli eller någon av våra samarbetspartners i listan nedan.

Kontakta Max

För dig som i din profession arbetar med investeringar i olika tillgångsslag eller för dig som förmedlar försäkringar till privatpersoner ber vi dig vända dig till Max för mer information och hjälp.

Max Lundberg
Max.lundberg@coeli.se
073 022 27 01