Marketing Professional

 

Om tjänsten

Coeli söker just nu en driven nyckelperson till Coelis Investor Relations & Marknadsavdelning som ska ta ett stort ansvar i att driva tillväxt genom digital marknadsföring, leadsgenerering och strategisk positionering. Rätt kandidat kommer att vara med på en fortsatt spännande expansiv resa genom att utveckla Coelis investerarkommunikation, digitala marknadsföring och leadsarbete med fokus på kapitalförvaltning och investeringar.

Teamet består idag av 6 medarbetare som jobbar nära hela organisationens olika affärsområden vilket innefattar Rådgivning, Fondförvaltning, Kapitalanskaffning, Private Equity, Fastigheter och Kreditgivning. Drivs du av ett högt tempo med nära koppling till affären där du snabbt kan ta ett stort ansvar och skapa värden så är den här tjänsten något för dig.

Placering är på bolagets kontor i centrala Stockholm. Du kommer att rapportera till Kristin Gejrot som är ansvarig för Investor Relations & Marketing på Coeli.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Utveckla innehåll och driva kampanjarbete för kundbearbetning med fokus på kapitalförvaltning och investeringsstrategier – tillsammans med bolagets experter och investeringsteam.
 • Planera och utföra målgruppsstyrda, taktiska kampanjer i digitala kanaler mot våra viktigaste målgrupper: förmögna privatpersoner, Family Office och institutioner.
 • Analysera och optimera kampanjer baserat på data om innehållsprestanda för att mäta effektiviteten på innehållsmarknadsföringsinsatser, identifiera områden för förbättring och göra datadrivna rekommendationer.
 • Ansvara för Coelis veckovisa nyhetsbrev med kvalitativt och konverterande innehåll om exempelvis aktiemarknaden och Coelis olika investeringsstrategier, för att sprida kunskap och ytterligare stärka Coeli som ett kunskapshus och finansiell rådgivare på marknaden.
 • Producera engagerande och kunskapsgivande artiklar för Coelis digitala kanaler och extern media – pressmeddelanden samt expertartiklar, själv eller tillsammans med Coelis förvaltare och övriga experter.
 • Ansvara för att utveckla partnerskap med bolag och entreprenörer med liknande värderingar och målgrupp som Coeli – för events och andra samarbeten, med fokus på att bygga affärsdrivna och långsiktiga relationer.

Mycket av arbetet görs tillsammans med kollegorna i teamet där du förväntas ta stort ansvar i att genomföra, analysera och förbättra arbetet inom respektive ansvarsområde.

Nödvändig kunskap, erfarenhet och kvalifikationer

De viktigaste egenskaperna för denna roll är god kunskap och stort intresse för finans och investeringar, bevisad erfarenhet av kampanjarbete/digital marknadsföring och förmåga att skriva och förmedla budskap på en professionell nivå med mycket hög detaljförmåga. Du är en doer och teamplayer som lyfter andra genom ditt engagemang och kunskap. Utöver det så har du sannolikt:

 • 2-5 års erfarenhet av en liknande position där tidigare erfarenhet inom en förmögenhetsförvaltare, fondförvaltare eller investeringsfirma är en fördel.
 • Kandidatexamen inom marknadsföring, kommunikation, finans eller ett relaterat område, samt gedigen kunskap om finans och investeringsprodukter, marknadsdynamik och branschtrender.
 • God erfarenhet av Officepaketet, Adobe Creative Cloud och kampanjhanteringssystem så som Linkedin, Meta, SEM och/eller Dynamics.
 • Minst 2 års erfarenhet inom betald annonsering och en stark bakgrund inom performance marketing. Du är erfaren inom Paid Social och Paid Search samt skicklig i användningen av GA4 och Tag Manager.
 • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga, både på svenska och engelska, med förmågan att förmedla komplexa investeringskoncept på ett professionellt, tydligt och övertygande sätt.
 • Starka projektledningsfärdigheter, med förmågan att hantera flera projekt och uppfylla deadlines med hög kvalitet.
 • Kreativt tänkande med ett skarp öga för detaljer och estetik. Du tummar dock aldrig på att kommunicera professionellt och har en hög integritet.
 • Starka analytiska färdigheter, med förmågan att tolka data och dra handlingsbara insikter.
 • Förmåga att samarbeta effektivt med tvärfunktionella team och bygga goda relationer.
 • Erfarenhet av CRM-system så som Dynamics eller Hubspot är en stor fördel.

För att trivas i rollen bör du vara affärsdriven och kunna se värden större än enstaka insatser. Du är en prestigelös teamplayer som drivs av att samarbeta med interna och externa partners för att bidra till nya relationer och affärer. Det är även en fördel att drivas av det entreprenöriella, att triggas av att driva prestation och att fortsätta stärka Coelis position på den finansiella marknaden.

Anställningsform

Heltid.

Placeringsort

Centrala Stockholm.

Tillträde

Omgående/ Enligt överenskommelse.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan genom att skicka CV och ett personligt brev till kristin.gejrot@coeli.se.

Om Coeli

Coeli grundades 1994 och är en aktiv investerare, förvaltare och rådgivare med förtroendet att förvalta ca 50 miljarder kronor åt förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices och institutioner. Vi förvaltar kapital inom aktier, obligationer, hedgefonder samt är aktiva ägare och gör direktinvesteringar inom fastigheter och Private Equity. 

Med en etablerad partnerskapsmodell och en stark plattform av finansiella tjänster så attraherar vi några av de främsta förvaltarna, bolagen och investeringsteamen på marknaden och säkerställer att dessa drivs av samma mål som våra kunder och investerare- att skapa stora värden. 

Coeli är partnerägt med ett dedikerat team av 150 medarbetare som arbetar utifrån våra kontor i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Att vara partnerägd är en nyckel i vår verksamhet då det säkerställer att vi alltid kan fatta långsiktiga beslut och värdesätter långsiktiga relationer med våra kunder och nätverk.

Kristin Gejrot

Head of Investor Relations

Kristin Gejrot

Head of Investor RelationsI snart 12 år har Kristin Gejrot arbetat med analys, investeringar, förvaltning, marknad och omvärldsanalys. Först i flera olika roller kopplat till analys och förvaltning på SEB för att sedan 2021 arbeta som analysansvarig för onoterat på Coeli.

Senaste nytt från Coeli

Aktuellt

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.