Operations Manager

 

Om tjänsten

Coeli söker en medarbetare till Middle Office-teamet i Stockholm. Som en del av vårt team på Fund operations, inom Middle Office, kommer du ansvara för den administrativa hanteringen av Coelis fonder och andra kapitalförvaltningsåtaganden.

Till arbetsuppgifterna hör en bred variation av återkommande arbetsuppgifter. Till dina primära arbetsuppgifter hör bland annat affärsregistrering, settlement, avstämning och kontroll av transaktioner och portföljer, hantering av corporate actions samt övrig administration för våra fonder. Teamet hanterar också ad hoc-uppgifter av olika slag samt är delaktiga i olika projekt.

Det krävs att du är noggrann och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt har en förmåga att lösa problem på ett effektivt sätt. Du kommer framförallt att arbeta med våra fonder, som sträcker sig från värdepappersfonder inom aktie- och räntefonder till alternativa investeringsfonder inom riskkapital och fastighet.

Tjänsten passar perfekt för dig som har ett intresse av finansbranschen och vill skaffa dig en bred kunskap om den finansiella sektorn. Du kommer att arbeta i ett kompetent och erfaret team.

Kvalifikationer:

  • Examen från universitets- eller högskolestudier.
  • Grundläggande kunskaper om de finansiella marknaderna såsom kapitalförvaltning och fonder.
  • 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Tidigare erfarenhet från fondbolag eller kapitalförvaltare är meriterande.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
  • Goda kunskaper i Excel.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper, inställning och noggrannhet. Vi söker någon som är social och kan bidra med energi till teamet. Vi vill även att du är prestigelös, initiativrik och vågar ta för dig på ett ödmjukt sätt. Du samarbetar gärna med dina kollegor, levererar med kvalitet och hög servicekänsla. Vi ser gärna att du som person är välstrukturerad och sätter stort värde i att följa och efterleva säkra rutiner för ditt och gruppens arbete.

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

Placeringsort

Centrala Stockholm.

Tillträde

Mitten av augusti, eller enligt överenskommelse.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan genom att skicka CV, betyg och personligt brev till CareerAssetMO@coeli.se. Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan denna annons tas bort. Frågor om tjänsten besvaras av Kristin Holmström, Head of Operations, via mail: kristin.holmstrom@coeli.se. Bakgrundskontroller och tester kommer att genomföras innan eventuell anställning.

Om Coeli

Coeli grundades 1994 och är en aktiv investerare, förvaltare och rådgivare med förtroendet att förvalta ca 50 miljarder kronor åt förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices och institutioner. Vi förvaltar kapital inom aktier, obligationer, hedgefonder samt är aktiva ägare och gör direktinvesteringar inom fastigheter och Private Equity. 

Med en etablerad partnerskapsmodell och en stark plattform av finansiella tjänster så attraherar vi några av de främsta förvaltarna, bolagen och investeringsteamen på marknaden och säkerställer att dessa drivs av samma mål som våra kunder och investerare- att skapa stora värden. 

Coeli är partnerägt med ett dedikerat team av 150 medarbetare som arbetar utifrån våra kontor i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Malmö. Att vara partnerägd är en nyckel i vår verksamhet då det säkerställer att vi alltid kan fatta långsiktiga beslut och värdesätter långsiktiga relationer med våra kunder och nätverk.

Senaste nytt från Coeli

Aktuellt

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.