Risk Development Manager

 

Om tjänsten

Som en del av Coelis framtidsresa vill nu bolaget expandera med ytterligare en medarbetare som tillsammans med riskchefen (CRO), CEO och verksamheten ska växla upp risk- och regelefterlevnadsarbetet med att driva förändringsarbete och utveckla verksamheten genom att automatisera och implementera kvalitativa processer. 

I rollen som Risk Development Manager kommer du att driva förbättringsinitiativ i syfte att ta nästa steg i vår utveckling. I dina huvudsakliga uppgifter ingår att ansvara för frågor som berör processrisker.

Du kommer att arbeta nära affären med att ta initiativ till, utbilda i- samt implementera nya strukturer och förändringar ute i affären. Vidare kommer du att analysera och identifiera framtida risker och utvecklingsområden samt driva effektiviseringsarbete och verka för en kvalitativ risk och compliance-kultur.

Vi ser detta som en mycket spännande tjänst för någon som har en bred erfarenhet från liknande frågor och som vill ta ansvar där både ditt arbete syns och gör skillnad. Det här är en möjlighet att få vara med och forma arbetssätt samt etablera en ny roll tillsammans med CRO och CEO.

Vem är du?

I den här tjänsten behöver du ha en relevant akademisk examen inom ekonomi eller teknik samt flerårig arbetslivserfarenhet inom affärs- och processutveckling inom finanssfären. Du kan exempelvis ha tillägnat dig denna erfarenhet i en liknande roll på ett bolag eller som konsult inom bank & finanssektorn. Du drivs av utveckling i en dynamisk miljö. Du är analytisk, strukturerad och resultatorienterad samt kan kombinera teamarbetet med en förmåga att självständigt åstadkomma verklig skillnad.

Det är även meriterande om du har ett tekniskt intresse och kompetens inom Excel eller SQL. Du behöver ha goda kunskaper i att författa rapporter både på svenska och engelska. För att trivas i rollen gillar du att ta ett stort ansvar och jobba med att driva analyser, projekt, rapportering och processer. Hos Coeli erbjuds rätt kandidat en unik möjlighet att få arbeta brett med både strategiska och operativa frågeställningar där du snabbt blir en nyckelspelare inom bolaget.

Anställningsform

Heltid.

Placeringsort

Vi sitter i ljusa lokaler i centrala Stockholm.

Tillträde

Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Vi har i den här rekryteringen valt att samarbeta med SJR Executive Search och ber ansökanden att kontakta Senior Consultant Hendrik Dahlgren: hendrik.dahlgren@sjr.se (ansvarig rekryteringkonsult) vid eventuella frågor. Välkommen med din ansökan via SJR.

Observera att vi inte accepterar ansökningsdokument via e-post eller privata meddelanden på LinkedIn. Urval och intervjuer kommer att genomföras löpande, så vi uppmanar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Alla ansökningar och kommunikation behandlas konfidentiellt.

Se till att din ansökan inte innehåller känslig personlig information, såsom detaljer om hälsa, religiösa eller filosofiska övertygelser, politiska åsikter eller fackligt medlemskap. Bakgrundskontroller kommer att genomföras på den slutliga kandidaten. Vi välkomnar varmt din ansökan!

För information om hur SJR hanterar personuppgifter, vänligen se SJR:s integritetspolicy: https://sjr.se/integritetspolicy/

Vilka är vi?

Coeli är en aktiv investerare, kapitalförvaltare och förmögenhetsrådgivare med förtroendet att förvalta drygt 50 miljarder kronor åt våra kunder. Vi skapar mervärden genom rådgivning och förvaltning för förmögna privatpersoner, entreprenörer, Family Offices, företag och några av världens största institutioner.

Vi förvaltar kapital inom aktier, obligationer, hedgefonder samt gör direktinvesteringar inom fastigheter och Private Equity. Genom vår partnerskapsmodell attraherar vi några av de främsta förvaltarna på marknaden och säkerställer att dessa drivs av samma mål som våra kunder och investerare – att skapa stora värden. Genom vårt eget investmentbolag investerar vi i unika onoterade investeringar, så som Private Equity och fastigheter med förutsättningar att leverera 3-5 gånger investerat kapital på 3-5 år. Vi investerar vårt eget kapital tillsammans med våra investerare och kunder, på samma villkor.

Coeli grundades 1994 och är idag ett företag med cirka 140 anställda. Vi finns representerade med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Coeli vill vara en arbetsplats där vi utmanar traditionella lösningar och strävar efter att göra allt lite bättre. En arbetsplats med många möjligheter och hög fart. Vi jobbar aktivt för att skapa en kultur där vi värdesätter kompetens och involverar varandra för att dra nytta av olika perspektiv. Vi vågar delge våra erfarenheter, upplevelser och kan vara oss själva. Hos oss belönas medarbetarna för att skapa långsiktiga relationer och värden.

Senaste nytt från Coeli

Aktuellt

Här anger du om du är privat eller institutionell investerare.

Vi har marknadsföringstillstånd för våra fonder i flertal länder. Genom att välja ett alternativ i nedan lista bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Den sammanfattande riskindikatorn ger en vägledning om risknivån för denna produkt jämfört med andra produkter. Den visar hur troligt det är att produkten kommer att sjunka i värde på grund av marknadsutvecklingen. Indikatorn speglar framför allt upp- och nedgångar i de aktier fonden placerat i. Denna produkt innehåller inte något skydd mot framtida marknadsresultat. Du kan därför förlora hela eller delar av din investering. Förutom de risker som ingår i riskindikatorn kan andra risker påverka fondens resultat. Se fondens fondbestämmelse för mer information.

Morningstars fondbetyg (rating) är ett mått som går att använda för att se hur fonderna har presterat historiskt. Fonden får ett högre betyg om den har haft en bra avkastning i förhållande till fondens risknivå. En fond måste ha funnits i minst 3 år för att få ett totalt betyg. Har fonden funnits längre än 5 och 10 år får dessutom betyg för dessa tidsperioder. Morningstars hållbarhetsbetyg är ett mått på de ekonomiskt väsentliga riskerna inom miljö, socialt och ägarfrågor (ESG) i en portfölj relativt till liknande konkurrerande portföljer. Hållbarhetsbetyget beräknas för fonder, förvaltningsuppdrag och index globalt, med hjälp av Morningstars databas med portföljinnehav.