Skriv ut

Fokus på hållbarhet – välkommen Sara Ellsäter

Att ta ansvar och tänka långsiktigt gäller även för investeringar. Vi är oerhört glada att Sara Ellsäter har börjat på Coeli som Hållbarhetsansvarig.

Vad gör en hållbarhetsansvarig?

En hållbarhetsansvarig har många funktioner, det omfattar att hjälpa till att hållbarhetsklassificera alla produkter och tjänster som man som finansiell aktör erbjuder. Dels för att attrahera nytt kapital och vara en aktör som står sig i institutionella upphandlingar, men inte minst att efterleva de regelverk som kommer i olika etapper med start nu och från april 2021. Det är kopplat till att harmonisera på EU nivå att styra om kapitalströmmar till att investera hållbart, och att i större utsträckning investera i bolag som har en positiv inverkan på miljön, samhällen och på oss individer. Målet och syftet med de nya regelverken är att uppnå Parisavtalet och att alla behöver ta sitt ansvar, och det är med allokering av kapital som man verkligen kan göra skillnad på sikt.

Vad kommer du börja med?
Jag kommer hjälpa Coeli accelerera det arbete mot hållbarhetsmål som vi har satt upp, och att säkerställa implementering av alla nya regler som kommer tillkomma på området. För oss handlar det om att bedriva en hållbar verksamhet, vilket kommer bli synbart på många områden, inte minst inom vår förvaltning och vår rådgivning.

Vad kommer det innebära för våra kunder nu när vi har en hållbarhetsansvarig?
Vi kommer ha ett ökat fokus för att förstå våra kunders önskemål kring hållbarhet. Vi vill kunna erbjuda investeringsalternativ som matchar kundernas önskemål. Det blir spännande för oss att lära oss vilka krav våra kunder har och vara lyhörda för det.

Vi ser fram emot att påbörja arbetet framåt med Sara!

Prenumerera på Aktuellt